„Țara” în care oamenii privesc Vorbește Moldova și urează „Fericiun crecit”

Ăștia suntem și ne merităm din plin soarta. Ne place caterinca și suntem ahtiați după scandal și prostie. Ne educăm copiii să absoarbă această prostie și să o perceapă ca pe ceva normal, ceva educativ, ceva progresiv. Ne uităm la „Vorbește Moldova” și râdem de ăia care sunt invitați acolo, îi promovăm, îi compătimim, îi facem eroi și facem din ei etalonul normalității în societatea noastră. Aruncăm noroi spre instituțiile de învățământ din țară, îi învinuim pe profesori că nu ne educă corect copiii, dar îi îndopăm, zilnic, cu prostie, dispreț și zoaie. Așa se face că în ultimile două zile, cea mai citită și distribuită știre din spațiul informativ moldovenesc a fost despre o deputat(ă) din Parlamentul Republicii Moldova, care atât de mult respectă țara în care s-a născut și trăiește, încât nu a învățat câteva expresii elementare în limba băștinașilor și le-a urat „Fericiun crecit”.
Pe mine personal nu mă miră, pentru că e arhicunoscut faptul că în toate structurile Republicii Moldova – Parlament, Consilii Raionale, Consilii Locale, ajung oameni incompetenți, agramați, care au rolul de marionetă, de supuși, a căror funcție este doar de a ridica mâna la comanda șefului, sau unui șef mai mic.
Nu asta e cel mai grav lucru. Cel mai grav este cum noi, cu viteza luminii, am răspândit această informație și am făcut-o virală, am mai înjurat-o printre dinți, am mai râs pe sub musteți și ne-am extaziat la gândul că sunt unii mai proști decât noi.
Presa a fost și ea la înălțime, a făcut dintr-un rahat de întâmplare ditamai știrea, care a ținut cap de afiș toată ziua. Următoarea zi, a ținut să ne informeze și despre faptul că despre prostia noastră cunosc și cetățenii altor țări.
Interesant cum ar fi, dacă, la lecția de istorie, în loc să vorbesc despre faptele mărețe ale lui Ștefan cel Mare, despre victoriile răsunătoare, le-aș povesti elevilor despre amantele lui Ștefan cel Mare, sau despre ospățurile fastuase, în care soldații moldoveni leșinau de la băutură.

About stefanbejan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *